Vieren

Vieren

De vieringen weerspiegelen het gevarieerde geloofsgoed van de leden van de kerk. Ze worden afwisselend geleid door de twee eigen predikanten of een gastpredikant. De basis wordt gevormd door vieringen met een vaste orde van dienst, waarmee herkenbaarheid, stijl en participatie worden gediend. Daarnaast zijn er verschillende soorten ochtenddiensten met een specifiek karakter: Dominicusdiensten - Jeugddiensten - Diensten met scholen of verstandelijk gehandicapten - Oecumenische vieringen. De Paaskerkcantorij participeert eenmaal per maand in een dienst, terwijl er zeer regelmatig ook muzikale medewerking wordt verleend door anderen. Nevendiensten voor kinderen zijn er wekelijks in drie groepen. Voor tieners zijn er maandelijks Tienerdiensten. De ochtenddiensten beginnen om 10.00 uur. Na afloop van de viering drinken we gezamenlijk koffie in de ontmoetingsruimte. 

| Hits: 813

Kerk op schoot

Kerk op schoot

Voor Kinderen van 0-4 jaar en hun (groot) ouders en/of verzorgers

Deze viering is bedoeld om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de ruimte van de kerk, de rituelen, met bijbel verhalen.  Het is een mooie gelegenheid ook voor hun ouders/ verzorgers om elkaar te ontmoeten. Bij een Kerk op Schootviering beleef je een Bijbelverhaal met zoveel mogelijk zintuigen. We willen zien, horen, zingen, voelen, ruiken en proeven. We zullen erbij zitten, spelen, zingen, muziek maken en bewegen. Wees welkom. De data worden aangegeven op de activiteitenkalender.. Meer info bij Marleen Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

| Hits: 1071

Jeugddiensten

Jeugddiensten

Eén of twee keer per jaar geeft een groep tieners invulling aan de zondagse viering. Zij krijgen de vrije hand en laten de andere gemeenteleden kennismaken met hun manier van geloofsbeleving. Dat levert altijd een boeiende en inspirerende viering op. Ook voor de tieners zijn er regelmatig activiteiten op andere dagen dan de zondag, bijvoorbeeld: samen schaatsen, boomklimmen, het spel Sirkelslag spelen of een wandeling voor jong en oudere gemeenteleden. Belangstelling of meer actuele informatie? Neem contact op met Marleen Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

| Hits: 789

Bijzondere vieringen

Bijzondere vieringen

(Geboorte, dopen, overstapdienst, belijdenis, trouwen en afscheid)

| Hits: 1777

Dominicusvieringen

Dominicusvieringen

In de Amsterdamse Dominicuskerk, een oecumenische basisgemeente, heeft men een stijl van liturgie vieren ontwikkeld die uniek te noemen is. De Paaskerk houdt een paar maal per jaar, tezamen met de Maria Koningin parochie, diensten in deze stijl. De structuur is ten opzichte van de traditionele liturgie zeer eenvoudig. Zo zal men bijvoorbeeld het vertrouwde kyriëgebed niet tegenkomen. Er wordt een strikte afwisseling in acht genomen van gesproken woord en zang.

Er zijn twee voorgangers, een liturg en een predikant, afkomstig uit de twee participerende kerken. De predikant verzorgt tevens de communieviering, die lopend wordt gedeeld. Alle gemeentezang wordt ondersteund door en afgewisseld met koorzang. Voor de begeleiding klinkt de vleugel en soms het orgel. De liederen zijn grotendeels van de hand van Huub Oosterhuis en zijn toondichters. Het koor is een projectkoor dat voor elke dienst uit vrijwilligers is samengesteld.

| Hits: 790

Oecumenische diensten

Oecumenische diensten

Op diverse momenten in het jaar vinden Oecumenische vieringen plaats. Alle Oecumenische diensten gaan uit van de Raad van Kerken Baarn en zijn terug te vinden in het rooster van kerkdiensten. In de week van de eenheid van gebed voor de christenen (tweede helft januari) vindt er een kanselruil plaats en wordt de dienst geleid door een voorganger uit een van de andere kerken, die onder de Raad van Kerken van Baarn vallen. Op de zondag na Pinksteren wordt er, wisselend in de Pauluskerk, de Maria Koninginkerk en de Paaskerk een gezamenlijk Oecumenische dienst gehouden.

| Hits: 1548

Diensten met verstandelijk beperkten

Diensten met verstandelijk beperkten

Jaarlijks vindt er een kerkdienst plaats in de Paaskerk samen met de bewoners van Sherpa en Amerpoort, instellingen voor verstandelijk beperkten binnen onze gemeente. De diensten staan onder leiding van een van de predikanten en de geestelijk verzorger van de instelling.

| Hits: 845