Kindernevendienst (KND)

Iedere zondag is er KND voor de basisschool leeftijd.

In de liturgie is aangegeven wanneer de kinderen naar de KND gaan. Vaak is er door de predikant of KND-medewerker daarvoor nog een kindermoment. Het licht wordt meegenomen (van de Paaskaars) in een lantaarntje.

Een kaarsje wordt aangestoken in de ‘Vriendschapskring’, een gebed of een lied wordt gezongen, een rondje wordt gemaakt. Daarna volgen het verhaal en de verwerking (of een andere invulling).

Er zijn ook speciale Kindernevendiensten: KND Actief en KND Muziek

Andere jeugdactiviteiten gedurende het jaar

Om kinderen van de basisschoolleeftijd de kans te geven elkaar te ontmoeten in de kerk streven we ernaar om gedurende het jaar ook een aantal andere activiteiten te organiseren zoals Sirkelslag, de Paas Challenge of De Vliegende Speeldoos. 

Zomervakantie

Tijdens de (zomer)vakantie en andere schoolvakanties is er in plaats van kindernevendienst een “creatief kwartier” voor de kinderen. Er is dan vooral ruimte voor sport, spel, knutselen etc. 

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Karin) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiernerdienst (het Hemels Gelag)

Iedere eerste zondag van de maand is er Tienerdienst

Terwijl er in de kerk een ‘gewone’ kerkdienst is, hebben de tieners hun eigen volwaardige viering. Dit concept, ‘het Hemels Gelag’, is een viering speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. In deze viering geven we eigentijdse invulling aan de liturgische momenten uit de kerkelijke traditie. We staan stil bij dezelfde Bijbeltekst als die ochtend in de kerkdienst wordt gelezen. Aan de hand van een bijpassend thema verkennen we de tekst op een manier die aansluit bij de belevingswereld van tieners en we nodigen een gast uit die past bij het thema. Zo ontstaan er momenten tussen kerk en

kroeg, zoals aan gelagtafels in cafés vroeger, waarin jongeren vragen stellen aan elkaar, aan een gast, aan zichzelf. Er is elke maand een persoonlijk verhaal, gebaseerd op de Bijbeltekst. En we gaan in gesprek aan de hand van stellingen. Op die manier tasten

we van alles af om vervolgens stil te worden, tot op de bodem te gaan en wie weet God te ontmoeten.

Elke derde zondag van de maand een ‘sharing=caring’ in de Paaskerk: samen eten en praten Rond 17:30 uur druppelen de tieners binnen. Iets daarvoor is er een heer-

lijke maaltijd gebracht die elke keer door iemand anders uit de gemeente voor ons is gekookt. We eten met elkaar, kletsen en delen wat ons bezighoudt. Na het eten is het tijd voor een inhoudelijk deel, waarin we vanuit de verhalen uit de Bijbel zoeken naar betekenis voor ons leven Dit ziet er elke keer weer anders uit.

Naast deze twee maandelijkse activiteiten was er in de zomer een gezellig kamp en deden we mee met Sirkelslag. 

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.