De Paaskerk organiseert, samen of met andere kerken, een reeks van activiteiten. Alle activiteiten zijn opgenomen in de Agenda.

POV: Paaskerk Ontmoet Velké Meziříčí

Hoe leuk is het contact met de Tsjechische partnergemeente?!

Een vraagteken én uitroepteken - vraag en bevestiging tegelijk. Wie al jaren bij de contacten met leden van een protestantse gemeente in Tsjechië betrokken is, kan bevestigen dat het waardevol, verrijkend, verrassend en bovenal heel gezellig is om elkaar te ontmoeten. Wat heeft dat voor nut, vraag je je misschien af. Wel, het verruimt je blik om vanuit verschillende achtergronden en culturen te onderzoeken, ontdekken en ervaren dat het gemeenschappelijke van het geloof in God een respectvolle onderlinge band schept. Ook al breek je je tong met de taal; tóch ontstaat er een bijzondere relatie waarin je elkaar ‘verstaat’. Ter geruststelling: met de Tsjechische gasten kun je tegenwoordig heel goed in het Engels of Duits converseren.

Elk jaar wordt er een afspraak gemaakt in overleg met ds. Markéta Slómová, om elkaar te bezoeken; de ene keer in Velké Meziříčí, het andere jaar in Baarn. En dat laatste is juist dít jaar het geval. Wát een kans om mee te doen en samen op te trekken. Vanuit de werkgroep P.O.V. (dat betekent Paaskerk Ontmoet Velké Meziříčí) is - samen met enthousiaste betrokkenen - gestart met voorbereidingen voor een aantrekkelijk programma.

Een thema-avond, een excursie, een gezamenlijke activiteit en natuurlijk de kerkdienst. Maar we willen er zo graag méér mensen bij betrekken! Als thema voor het bezoek is gekozen voor het PKN jaarthema: ‘Ga mee; samen getuigen van geloof, hoop en liefde’.

We verwachten de Tsjechische gasten op donderdagavond 23 mei, waarna zij op maandagochtend vroeg weer huiswaarts keren. Doe mee, denk mee, help mee! Dat kan op veel manieren: je huis openstellen als gastgezin, een keer helpen koken of bakken, meedoen met activiteiten. Op dit moment is het nog lastig om concreet te zijn, omdat nog niet bekend is hoeveel gasten we kunnen verwelkomen, maar vast staat dat het gaat om het weekend van 23 tot en met 26 mei.

Ben je enthousiast geworden? Of wil je eerst meer weten? Spreek dan één van ons aan: Joyce en Jacques Roeleveld, Arlyanne en Jaap Kuipers, Anri en Adriaan Doets, Hans en Corry van der Woude, Jannie Terlouw, Atty Nienhuis, Adrie den Bakker, Gerrit en Ineke van Veelen, Jaap de Wilde en Annelies van Mansfeld.

| Hits: 0

Werkgroep Amnesty

Elke derde zondag van de maand wordt een brief met de Paaspartout op Zondag meegestuurd en na de kerkdienst aangeboden om te versturen.

Door al die brieven laten we aan de machthebbers weten dat de hele wereld over hun schouder meekijkt. Die druk werkt! Activisten komen vrij, martelingen stoppen en valse aanklachten worden ingetrokken.

Ook dit jaar (2023) mee aan de jaarlijkse schrijfactie ‘Write for Rights’  En met succes! Vol enthousiasme schoven velen aan aan de grote tafel in de ontmoetingsruimte. Op tafel de bladen met informatie over de mensen aan wie een groeten-wenskaart kon worden geschreven. Met onze ruim 40 beschreven en soms kleurig versierde kaarten hebben we een mooie bijdrage geleverd aan de honderdduizenden brieven en kaarten die ook dit jaar zijn geschreven om activisten te laten weten dat zij er niet alleen voor staan. 

 

| Hits: 0

Plantenmarkt op het kerkplein

 

Het is haast wel zeker dat er dit jaar een derde plantenmarkt komt. De reacties van de bezoekers van de Paaskerk, van Zinn en van buurtgenoten van de Paaskerk waren heel stimuleren en de de belangstelling groot.

Het is fijn dat mensen stekken van planten kwam brengen. In de ontmoetingsruimte staat achterin een stamtafel waarop kamerplanten staan die het buiten niet zouden redden, maar in dit hoekje overwinteren en natuurlijk te koop zijn. Van mei t/m december2023 is er € 1.092,50 verdiend voorde Keniaanse tienermeisjes. Een geweldig resultaat!

Als u vaste planten moet scheuren of (buiten)planten hebt die te groot zijn, denk dan aan ons. Net als vorig jaar zijn uitgebloeide bloembollen weer van harte welkom. De bollen van vorig jaar zijn bijna allemaal in de ‘gewijde’ grond van de Paaskerk gegaan en hopelijk is daar in het voorjaar veel moois van te zien.

| Hits: 0

Zin in muziek!

Iedere laatste vrijdag van de maand is er in de Paaskerk van 12:00 – 12:30 uur een (gratis) lunchconcert.

 

Het lunchconcert 'Zin in Muziek!' is een initiatief vanuit de Paaskerk en bedoeld voor iedereen in Baarn.
Het concert is een laagdrempelige muzikale luisteractiviteit. Juist voor mensen, die niet gewend zijn om naar (klassieke) concerten te gaan.
De toegang voor de bezoekers is vrij. Wij vragen na afloop om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

Publiciteit
Wij maken publiciteit via de  website van Zin in Baarn (https://zininbaarn.nl/) en Facebook. Ook via onze eigen uitgaven en de Baarnsche Courant. Ook zorgt BADE creatieve communicatie, voor speciaal ontworpen flyers en posters om hier en daar neer te leggen cq op te hangen.
De afgelopen jaren werd het concert steeds beter bezocht, er waren zo'n 50 - 80 mensen.

| Hits: 0

Lunch in Zinn (na Lunchconcert)

Lunch in Zinn (na Lunchconcert)

Lunch in Zinn (achter Paaskerk) Iedere laatste vrijdag van de maand is na afloop voor ontmoeting en gesprek aan tafel onder het genot van verse huisgemaakte soep, brood en fruit.

Aanmelden voor de lunch graag uiterlijk 2 dagen voor de lunch. Dit kan via Marleen Kool, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er wordt voor de lunch een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onkosten van dit initiatief. Het overschot aan inkomsten voor de lunch wordt overgemaakt aan de Voedselbank.

 

| Hits: 1773

Wandelen

Wandelen

Vanuit de Paaskerk worden er Pelgrimswandelingen georganiseerd. Elke maand wandelt een groep sportieve leden een tocht van 10 kilometer in de wijde omgeving. Halverwege wordt er een stop gemaakt voor koffie of thee. Onderweg wordt er gepraat over wat ons bezighoudt, wordt er een vraag besproken die we mee op pad nemen of lopen we in alle rust mediterend verder. Startpunt is het Brandpunt, vanwaar we met eigen auto’s naar het beginpunt van de wandelroute rijden. Ieder die van wandelen houdt, is welkom!

Om op te geven voor deelname of voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meldt u erbij of u over een auto beschikt? In de agenda ziet u wanneer we wandelen. Vertrek gebruikelijk om 9.00 uur vanaf Het Brandpunt. Houd voor nadere gegevens de Paaspartout in de gaten!

| Hits: 768

Ontmoetingskringen

Ontmoetingskringen

Binnen de Paaskerk zijn een achttal ontmoetingskringen actief.

Wisselend in verschillende huiskamers bij kringleden.

In de eerste plaats is het omzien naar elkaar belangrijk: belangstelling tonen naar elkaar en meeleven in zorg, blijdschap en verdriet.
Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke - en persoonlijke thema's en geloofsvragen.

De meeste kringen vinden 's avonds plaats, één kring is overdag.
Er is plaats voor nieuwe mensen! Kom eens een keer meedoen op een van de kringen.
Ook wordt er geprobeerd om een Ontmoetingskring voor 30-gers en 40-gers te beginnen, dus als je belangstelling hebt: laat het weten.

 

Meer informatie: Jacques Roeleveld
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mobiel: 0643413532

| Hits: 1173

Incidentele Groepsbijeenkomsten

Incidentele Groepsbijeenkomsten

Een groeiende ontwikkeling is het samenbrengen van mensen die in een specifieke situatie verkeren. Te denken is aan mensen die een partner hebben verloren, mensen met een lichamelijke beperking, mensen zonder werk, enz. In de plaatselijke kranten worden plaatsgenoten uitgenodigd aan deze bijeenkomsten deel te nemen.

| Hits: 1715

Thomaskring

Thomaskring

 THOMASKRING

Deel je weg van geloven

Elke dinsdagmorgen is er Thomaskring in Zinn. Het is een kring over geloof en ongeloof, spiritualiteit, theologie en cultuur. De gesprekken worden, afwisselend, geleid door ds. René van den Beld.  Nieuwe deelnemers zijn steeds welkom.

 

 

| Hits: 1053