Catechese en Provider

Catechese voor de basisschoolkinderen

Traditiegetrouw beginnen we in groep 3 en 4 met basiscatechese of kinderkring. De kinderen uit die twee klassen vormen samen een groep die zes jaar lang een aantal keren per jaar bij elkaar komt rond Bijbelse- en kerkonderwerpen. De afgelopen jaren zijn niet alle groepen ingevuld, soms door gebrek aan kinderen, andere keren door gebrek aan leiding. Er staat nu leiding klaar voor drie groepen, maar over de invulling van de basiscatechese willen we eerst in gesprek met de ouders. Wat willen zij om de geloofsopvoeding thuis te ondersteunen en welke vorm past het beste? Alle ouders kregen een uitnodiging voor een ontbijtgesprek op 6 november. Op basis daarvan gaan we hiermee verder. 

Provider voor klas 1-4 

Elke maand een ander, vaak actueel, thema en elke maand een andere huiskamer, dat is de rode draad van Provider. 

Catechese voor klas 5-6 en mbo

Wie in klas 5-6 van de middelbare school of in de eerste jaren van het mbo zit is welkom bij Cor Hooijmeijer en Marjon Leusink. Deze ervaren rotten in het jeugdwerk gaan vanaf begin november met de  tieners in deze leeftijd in gesprek over hun manier van geloven en kerk-zijn. 

Catechese 18+ 

De leeftijdsgroep 18+ is niet altijd meer zo zichtbaar in de kerk en woont ook niet altijd meer thuis. Wat kan een goede invulling zijn voor geloofsgesprekken voor deze jongvolwassenen? 

Belangstelling of meer actuele informatie? Neem contact op met Marleen Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.