Kindernevendienst

In de Paaskerk vinden we het belangrijk dat kinderen in hun eigen taal samen met andere kinderen horen over en bezig zijn met God, Jezus en de Bijbel met een vertaling naar hun eigen leven. De kinderen van de basisschool zijn elke zondag welkom bij de Kindernevendienst. De kinderen gaan ni twee groepen uiteen naar hun eigen ruimtes in Het Brandpunt. Als de andere mensen luisteren naar de overdenking horen de kinderen hun eigen verhaal, praten erover en doen daarna iets leuks zoals knutselen, tekenen en spelen op het kerkplein. Op elke derde zondag van de maand is er de zogenaamde Brugnevendienst voor de kinderen van de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs.

Buiten de zondagse vieringen worden er incidenteel ook door de week bijeenkomsten georganiseerd voor de kinderen, zoals de kinderkring, de basiscatechese, de Kinderkerstnachtdienst, mee-eten met een groep kinderen bij een (ouder) gemeentelid, instuderen van een musical, de Palmpasenoptocht met een zelfgemaakte Palmpasenstok en het Mysteriespel waarbij de kinderen aan een onbekend gemeentelid worden gekoppeld. Informatie over deze en andere activiteiten is onder meer beschikbaar via de nieuwsbrief ‘Paaspartoetje’ en in Paaspartout.

Brugnevendienst

De naam zegt het al een beetje, het is een brug tussen 'altijd' naar de kindernevendienst en de gewone kerkdiensten volgen. de kinderen lezen het stuk uit de bijbel dat ook in de kerk wordt gelezen en praten er daarna over. Verder is er ruimte voor lief en leed: Wat houd je bezig, wat maakt je blij, waar maak je je zorgen over, maar ook hoe is het nu om in een keer weer de jongste te zijn op school in plaats van de oudste. De groep kinderen die voor de zomer de overstapviering meemaakte is nu welkom op de derde zondag van de maand bij de Brugnevendienst. Voor meer informatie: Marleen Kool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Catechese en Provider

Catechese voor de basisschoolkinderen

Traditiegetrouw begonnen we in groep 3 en 4 met basiscatechese of kinderkring, maar de belangstelling daarvoor van ouders en vrijwilligers als leiding nam af. In overleg met een aantal ouders is nu gekozen voor een andere invulling. Er is regelmatig een Kliederkerk, waarin oud(ers) en jong samen praten en werken rond een thema. Ook zijn er inspiratiewandelingen voor ouders van jonge kinderen.

Provider voor klas 1-4

Voor tieners op de middelbare school in klas 1-4 is elke maand catechese, onder de naam Provider. Elke avond staat een ander, vaak actueel, thema centraal, waarover de tieners met elkaar in gesprek gaan.

Catechese voor klas 5-6 en mbo

Wie in klas 5-6 van de middelbare school of in de eerste jaren van het mbo zit, is welkom in een eigen groep. De leiding gaat met de tieners in deze leeftijd in gesprek over hun manier van geloven en kerk-zijn.

Catechese 18+

De leeftijdsgroep 18+ is niet altijd meer zo zichtbaar in de kerk en woont ook niet altijd meer thuis. We zoeken samen met ouders en andere gemeenteleden naar een passende invulling voor geloofsgesprekken voor deze jongvolwassenen.

Belangstelling of meer actuele informatie? Neem contact op met Marleen Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tienerdienst

Iedere eerste zondag van de maand (behalve in schoolvakanties) zijn alle jongeren van de middelbare schoolleeftijd welkom in het Toppunt, de bovenzaal van het Brandpunt. Om 10.00 uur verzamelen ze daar met koffie, thee en koekjes en houden er hun eigen dienst. Met eigen muziek, verhalen, discussies, spelvormen, film, gesprek enzovoort. Iedereen die dat wil, kan actief deelnemen in de voorbereidingen, maar ook alleen op die zondagochtend komen en meedoen. Wees welkom! Voor meer informatie: Gijs Haasjes.

Taizé

Ieder jaar maken jongeren vanuit de Paaskerk onderleiding van een van de predikanten een reis naar Taizé. De reis vindt plaats in het Hemelvaartsweekend. Met elkaar proberen ze hun geloofsleven een nieuwe impuls te geven in de stilte en de rust van het Franse klooster. Met autowassen en cakeverkoop worden bijdragen opgehaald om de reis te bekostigen. Voor meer informatie of opgave: Gerhard van Cappellen.

Jongerenweekend

Begin september wordt er een weekend voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar georganiseerd. In de afgelopen jaren betrof dit diverse zeilkampen in Friesland, in 2010 was een kampeerweekend in een Tipi-tent aan het Veluwemeer, genaamd Paaskerk on the beach, een jaar later was het een uitdagend Mission Impossible weekend in Austerlitz, gevolgd door spetterende startweekenden in Driebergen. Het zijn weekenden waarin alles draait om ontmoeting, sport en spel en veel gezelligheid. Voor meer informatie, ideeën: Daniël Valstar. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..