Kindernevendienst

In de Paaskerk vinden we het belangrijk dat kinderen in hun eigen taal samen met andere kinderen horen over en bezig zijn met God, Jezus en de Bijbel met een vertaling naar hun eigen leven. De kinderen van de basisschool zijn elke zondag welkom bij de Kindernevendienst. De kinderen gaan ni twee groepen uiteen naar hun eigen ruimtes in Het Brandpunt. Als de andere mensen luisteren naar de overdenking horen de kinderen hun eigen verhaal, praten erover en doen daarna iets leuks zoals knutselen, tekenen en spelen op het kerkplein. Op elke derde zondag van de maand is er de zogenaamde Brugnevendienst voor de kinderen van de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. 

Buiten de zondagse vieringen worden er incidenteel ook door de week bijeenkomsten georganiseerd voor de kinderen, zoals de kinderkring, de basiscatechese, de Kinderkerstnachtdienst, mee-eten met een groep kinderen bij een (ouder) gemeentelid, instuderen van een musical, de Palmpasenoptocht met een zelfgemaakte Palmpasenstok en het Mysteriespel waarbij de kinderen aan een onbekend gemeentelid worden gekoppeld. Informatie over deze en andere activiteiten is onder meer beschikbaar via de nieuwsbrief ‘Paaspartoetje’ en in Paaspartout. 

Brugnevendienst

De naam zegt het al een beetje, het is een brug tussen 'altijd' naar de kindernevendienst en de gewone kerkdiensten volgen. de kinderen lezen het stuk uit de bijbel dat ook in de kerk wordt gelezen en praten er daarna over. Verder is er ruimte voor lief en leed: Wat houd je bezig, wat maakt je blij, waar maak je je zorgen over, maar ook hoe is het nu om in een keer weer de jongste te zijn op school in plaats van de oudste. De groep kinderen die voor de zomer de overstapviering meemaakte is nu welkom op de derde zondag van de maand bij de Brugnevendienst. Voor meer informatie: Marleen Kool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..