Maaltijden

Op diverse momenten in het jaar vinden gezamelijke maaltijden plaats. Zo zijn er de Dankdagmaaltijd, de Vastenmaaltijd en de Running Dinners. Ook is de maaltijd onderdeel geworden van diverse gespreksbijeenkomsten die op deze wijze gezamelijk aan tafel worden afgesloten. De Dankdagmaaltijd wordt begin november gehouden en wordt georganiseerd door de diaconie. Iedere deelnemer zorgt voor een zelfgemaakt gerecht als onderdeel van deze maaltijd. Zo wordt er genoten van ieders kookkunst en delen we in het moment van dankbaarheid.

Al meer dan tien jaar werken verschillende kerken in Baarn samen in de veertig dagen voor Pasen. Samen met Baarnse scholen vindt er een vastenactie plaats. Onderdeel daarvan zijn de wekelijkse interkerkelijke Vastenmaaltijden. Het zijn sobere maaltijden die gehouden worden in Het Brandpunt. Samen aan tafel voor momenten van ontmoeting en dialoog. Ook dit seizoen werd er weer een Running Dinner gehouden, een vorm van andere mensen ontmoeten tijdens een gezellige maaltijd bij een van de gemeenteleden thuis. Het eten van voor- en nagerecht vindt daarbij plaats op verschillende adressen, het dessert wordt gezamelijk genoten in Het Brandpunt. Het laatste Running Dinner voor kinderen, onder de naam Mac Paaskerk, vond begin februari 2014 plaats en was weer zeer geslaagd!