Kerk-zijn in tijden van corona

De Paaskerk is in lockdown, vieringen vinden online plaats en er zijn geen bijeenkomsten. Kerkdiensten zijn te volgen en terug te kijken via Kerkdienst via de kerkomroep

De liturgie wordt steeds op deze website geplaatst onder kopje Diensten en vervolgens item Liturgie. Ook te bereiken via deze directe link: Liturgie.

Kerkdienst Viering ds. Christine van den End

07-03-2021 10:00

Zondag 7 maart 3e zondag van de Veertigdagentijd. Werk van barmhartigheid: ‘De vreemdeling onderdak geven’. In het kleine boek Ruth horen we hoe Noömi vanwege hongersnood vanuit Juda met haar gezin uitwijkt naar Moab. Haar twee zoons trouwen een Moabitische vrouw. Noömi krijgt veel rouw te dragen. Niet alleen haar man, maar ook haar zoons sterven in het land waar zij als vreemdeling verblijft. Dan keert ze terug naar haar geboorteland, maar Ruth laat haar niet alleen gaan. Nu is Ruth degene die als vreemdeling de kans krijgt een nieuw begin te maken. Jezus zegt: “Degene die een vreemdeling onderdak geeft, geeft mij onderdak.” De praktijk blijkt weerbarstig, door de politiek, maar ook door onszelf. Durven we een vreemde ander toe te laten in ons leven?