Kerkdienst: ds. Jos van Oord

27-09-2020 09:00
Paaskerk

Deze zondag staat Jos van Oord stil bij het komende Soekot-Loofhuttenfeest.
Zeven dagen lang in een Soeka (een hutje) eten; dat doen joodse kinderen met hun familie. Elke herfst herdenken ze zo dat het joodse volk veertig jaren lang door de woestijn reisde en geen vaste woning had.  Iedereen viert en eet mee in de Soeka, een hutje dat in de tuin, op het platte dak of op het balkon wordt gebouwd. Het dak wordt gemaakt van bladeren (loof) en door de bladeren moeten de sterren te zien zijn. Door een week lang in een loofhut te zijn, ervaar je opnieuw je kwetsbaarheid en behoefte aan bescherming. Dominee Jos trekt graag lijnen door naar onze tijd.