Kerk bij u thuis

Het Corona virus heeft ons nog steeds in de greep. Maar onze kerkdiensten/vieringen gaan nog steeds door! De diensten zijn te volgen via www.kerkomroep.nl . Maar ze zijn ook te zien. Van alle vieringen zijn/worden opnamen gemaakt. Deze opnamen staan na bewerking op een eigen Youtube kanaal ( beschermd ) De links hiernaar toe staan op deze website onder Diensten en dan Vieringen met beeld.

Groot Nicolaas Koor met Bach in Advent

Kalender
Agenda
Datum
08-12-2019 14:30
Url
Nicolaaskerk Kerkstraat

Beschrijving

Groot Nicolaas Koor met Bach in Advent

Jesu Meine Freude, wie kent het niet? Hoe bijzonder zal het zijn om dat motet juist in de periode van Advent te horen zingen. Dat kan op zondag 8 december om 14.30 uur in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat.

Het Groot Nicolaaskoor geeft dan weer haar najaarsconcert. Dit keer geheel gewijd aan werken van de familie Bach. De keuze voor de te zingen liederen is gemaakt door Paul Mirck, de dirigent. Hij is op 1 januari a.s. 25 jaar dirigent van het koor. Dat betekent dat dit concert het 50ste concert zal zijn onder zijn leiding. De keuze van Paul Mirck  is voorts gemaakt voor twee motetten voor dubbelkoor en continuo  van Johan Michael Bach. “Halt was du hast” en “Wir warten auf dein Heil”. Jesu Meine Freude van Johan Sebastiaan , is waarschijnlijk ter gelegenheid van een begrafenis gecomponeerd.  Het is een troostlied dat uitzingt dat het leven met Christus, sterker is dan de dood. Gedeelten uit de Brief van de apostel Paulus aan de Romeinen, hoofdstuk 8, worden letterlijk gezongen. Nog meer passend bij Advent is Het Magnificat. Het  is de Lofzang van Maria  volgens het Evangelie van Lucas. Het is opwekkende en virtuoze muziek. Het is Bach “magi- stralend”. De begeleiding wordt ook dit keer verzorgd door het Barokorkest “Eik en Linde”. De solisten zijn: Marjon Strijk, sopraan; Eske Tibben, alt;  Harry van Berne is de tenor en Kees Jan de Koning zingt de baspartij. 

In de voorverkoop (bij Boekhandel De Boer, via leden of via www.grootnicolaaskoor.nl ) is de entree €22,50. Bij de kerkdeur is het € 25,00.