Preek van de Leek : Majel Lusthouwer componist en dirigent

Kalender
Agenda
Datum
17-03-2019 16:00
Url
Paaskerk

Beschrijving

Op 17 maart leidt Majel Lustenhouwer, componist en dirigent, de laatste ‘Preek van de Leek’ van het seizoen 2018-2019.

Noem de naam Majel Lustenhouwer en de kans is groot dat iemand terugroept ‘Kinderen voor Kinderen’! Logisch, want Majel is 25 jaar lang dirigent, componist en drijvende kracht achter dit nog steeds zo populaire koor geweest. Daarnaast werkt hij sinds 1974 in het muziekonderwijs. Sindsdien heeft hij duizenden kinderen geleerd plezier te hebben van samen zingen en muziek maken. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het kinderrepertoire.

Als iets in de Preek van de Leek zal klinken dan zijn het liedjes. Vooral zijn eigen liedjes. Majel zingt ze ook in zijn eigen dienst! In de preek gaat het over zijn persoonlijke levensverhaal onder het motto ‘het leven duurt een leven  lang’. Het Bijbelgedeelte is de gelijkenis van de talenten.

In Trouw zei Majel Lustenhouwer: “Ik vind het heerlijk om met een groep mensen te kunnen werken. Muziek is natuurlijk wel mooi, maar in feite niets meer dan een middel om emotie op te roepen. Wel een erg prettig middel, overigens.”

In  zijn liederen komt alles aan de orde uit de wereld van kinderen. Een van de liederen die zal klinken gaat over pesten. De rillingen lopen over je lijf als je dit hoort. Het lied bewerkstelligt veel. Majel: “Laatst kwam een jongetje naar mij toe, dat vertelde dat hij na het horen van het liedje besloten had, niet meer te treiteren. Dat geeft mij een dieptevreden gevoel over het steentje dat ik heb kunnen bijdragen.”

De Preek van de Leek wordt dit keer dus gehouden door een kindervriend. Maar de dienst is niet direct voor jonge kinderen bestemd.

De dienst begint om 16.00 uur in de Paaskerk. Er is een collecte voor de onkosten. Na afloop kunt onder het genot van een glaasje napraten met elkaar en met Majel Lustenhouwer.

De preek van de leek wordt georganiseerd door Zin In Baarn.