PREEK VAN DE LEEK : MARIJKE HELWEGEN OVER VOOROORDELEN EN NEPNIEUWS

Kalender
Agenda
Datum
14-01-2018 16:00
Url
Paaskerk

Beschrijving

PREEK VAN DE LEEK

MARIJKE HELWEGEN OVER  VOOROORDELEN EN NEPNIEUWS

 

Marijke Helwegen zal op 14 januari de Preek van de Leek houden in de Paaskerk.  Zij zal op een persoonlijke wijze het  thema oordelen en vooroordelen belichten en daarbij gebruik maken van een aantal bekende Bijbelteksten. Mensen nemen nogal eens (voor)oordelen klakkeloos over, maar - vraagt Helwegen zich af- is dat niet allemaal nepnieuws?  Marijke kan inmiddels bogen op een méér dan indrukwekkende carrière. Jaren geleden verwierf Marijke landelijke bekendheid als het boegbeeld van de Plastische Chirurgie maar inmiddels is Marijke uitgegroeid tot één van de meest populairste TV Personality’s van Nederland. En dat deze talentvolle dame meer in huis heeft dan haar kennis omtrent Plastische Chirurgie heeft ze inmiddels wel bewezen. Marijke geeft veelvuldig speeches en presentaties in het land, en draait haar mooie handje voor geen enkel onderwerp om. Of het nu gaat om een zakelijke -informele speech met een vette knipoog of ‘humoristische’ TV Commercial, Marijke weet als geen ander het publiek aan zich te binden en bovenal een onuitwisbare indruk achter te laten bij alle gasten.

Het niveau van ‘Miss Facelift’ is Marijke inmiddels meer dan ontstegen. Ruim twintig jaar geleden maakte zij Plastisch Chirurgie in Nederland baanbrekend en wist zij met haar onomwonden eerlijkheid het taboe voorgoed te doorbreken in Nederland. Sindsdien heeft zij met haar gevoel voor strategie, humor en zelfspot een welverdiende plek verdient in de Media Wereld.

De afgelopen jaren was Marijke veelvuldig te gast in talloze TV programma’s zoals Life4You, De TV Kantine, Wie Ben Ik?, De Slimste Mens, Koffietijd en andere kijkcijferkanonnen.

.In de dienst zal de bekende bandoleonist en accordeonist Gert Wantenaar een aantal keren spelen. Hij is het meest bekend als accordeonist van Mathilde Santing en uit het tango orkest van Malando. Met zanger Henny Vrienten, is hij regelmatig als muzikant betrokken bij het kinder televisie programma: “Het Klokhuis” en de theaterproductie “Concordia” .

 

Voor de Preek van de Leek worden meer of minder bekende mensen uit Baarn uitgedaagd om de kansel te beklimmen. Niet om een lezing te houden, maar om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. Lekenprekers verbinden belangrijke maatschappelijke of individuele thema’s met een Bijbelverhaal

 

 

De dienst is op 14 januari om 16.00 uur in de Paaskerk, aan de Utrechtseweg 4a, te Baarn. Er is een collecte voor de onkosten. Na afloop is er de mogelijkheid tot nagesprek  bij een glaasje.