Zinvol in ouder worden; Zin in ouderdom

Kalender
Agenda
Datum
19-10-2017 10:30 - 12:00
Url
Brandpunt

Beschrijving

Zinvol ouder worden

ZIN IN DE OUDERDOM

 

Moet je oud zijn voor deze kring? Nee hoor. Mag wel, maar hoeft niet. Misschien juist wel handig om alvast na te denken over je ouderdom, als je nog niet heel oud bent (of je oud voelt). Alle leeftijden welkom dus, maar het gaat over zin in de ouderdom. Die derde leeftijd. Of de vierde. De tijd in ieder geval nà je werkzame leven, een periode die een stuk langer is dan vroeger. Na het pensioen is er voor velen nog een heel stuk leven, voordat je ècht 'oud en der dagen zat' bent.

Hoe vul je dat deel in: met zinvolle bezigheden of juist in uitermate zin-vol nietsdoen?

Heb je er nog zín in, in je dagen, soms zo stil... in je nachten, soms zo lang...

Is er zin, in de vorm van spiritualiteit, geestelijke verdieping? Misschien wel meer dan vroeger, nu er tijd is voor contemplatie, nadenken, filosoferen.

Hoe blijft het bestaan zinvol als je steeds meer moet loslaten, afhankelijker wordt?

In zes bijeenkomsten bekijken we al deze aspecten van zin.

Er is begeleiding, maar er is géén handleiding. Niemand die de wijsheid in pacht heeft. Er zijn vragen, maar de antwoorden zoeken we samen. De kring is geslaagd, als we van elkaar kunnen leren, ook door praktische tips. De kring is geslaagd, als leeftijden wegvallen. Want zeg nou zelf: van binnen blijf je toch altijd zo'n jaar of ...?

 

Locatie: Brandpunt

Data: donderdagochtend  2017:19 oktober, 16 november. 2018:18 januari, 15 februari, 15 maart, 12 april

Tijd: 10.30 - 12.00 uur (inloop 10.15 uur)

Aanmelden:

Max. aantal deelnemers: 20

Begeleiding: Deanne Lassche

 

Opgave:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de predikanten per mail of telefonisch